Новини

Аграрії Хмельниччини приступили до збирання врожаю зернових 2022 року

Агроформування Хмельниччини розпочинають комплекс збиральних робітурожаю 2022 року. Про це повідомляє начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Олег Омелянюк.

 У цьому році врожай зернових та зернобобових збиратимуть на площі 594,1 тис га. Перша культура, з якої почалися жнива – це озимий ячмінь.

«Незважаючи на воєнний стан та складне матеріальне становище, подорожчання технічних ресурсів аграрії Хмельниччини продовжують збиральні роботи щоб забезпечити не лише область продовольством, а й Україну. Станом на 11 липня обмолочено на площі 1100 га озимого ячменю, що становить 6% від посіяного. Валовий збір культури становить – 5,3 тис тонн при середній урожайності – 47 ц/га. Першими до збирання озимого ячменю приступили окремі господарства Кам’янець – Подільського району.

Також на площі близько 100 га господарствами всіх категорій розпочато збирання гороху, середня урожайність якого становить 26 ц/га» - зазначив посадовець.

Найближчим часом сільськогосподарські підприємства області розпочнуть збирати озимий ріпак. Всього в області з ранніх культур підлягає до  збирання  323 тис га  зернових культур та 80 тис га ріпаку.

Відео