Мінагрополітики спільно з EU4SaferFood продовжує інформувати виробників харчових продуктів про зміни в харчовому законодавстві.
Наступний блок змін стосується базових вимог харчованого законодавства та рекомендацій щодо початку впровадження його положень.
Перед тим, як впроваджувати положення харчового законодавства, підприємцю потрібно детально ознайомитися з його базовими вимогами, оцінити свої промислові потужності і скласти план з конкретними термінами коригувальних заходів для усунення невідповідностей.
Більше корисних інфографік тут.
Довідково: EU4SaferFood - проєкт Європейського Союзу, який допомагає Україні вдосконалити систему контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, який допомагає Міністерству аграрної політики та продовольства України та Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, у розробці та впровадженні ключових реформ на основі права ЄС у сферах безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин, а також фітосанітарії; вдосконаленні української системи державного контролю у цих сферах для забезпечення узгодженості зі стандартам ЄС.
Джерело: Міністерство аграрної політика та продовольства України