Новини

Зустріч з представниками проєкту ГЕФ-ПРООН «Сприяння сталому тваринництву та збереженню екосистем на півночі України»

23 листопада поточного року під керівництвом  заступника начальника обласної військової адміністрації Володимира БІЛИКА, першого заступника голови обласної ради Володимира ГОНЧАРУКА та заступника голови обласної ради Валентина СОКОЛЮКА та за участю Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин відбулася зустріч з представниками проєкту ГЕФ-ПРООН «Сприяння сталому тваринництву та збереженню екосистем на півночі України» із представниками територіальних громад, структурних підрозділів облдержадміністрації, науковців, громадських організацій та зацікавленими сторонами в Хмельницькій області.

Ініціатива, присвячена Україні в рамках Глобальної програми впливу GEFна продовольчі системи, землекористування та відновлення (FOLUR),  стимуляція переходу до сталого тваринництва в Північній Україні, де переважають торфовища. Проєкт, також направлений на відновлення ключових територій для підтримки екосистемних послуг для тваринництва, сталого управління земельними ресурсами, пом’якшення викидів та збереження біорізноманіття.

Метою даного заходу є проведення детальної презентації цілей та заходів проєкту, річних і багаторічних робочих планів; оцінка поточної ситуації в аграрному секторі Хмельницької області; оновлення плану залучення зацікавлених сторін; будівництво партнерських відносини; обговорення можливого коригування проєктної діяльності та відновлення територій через вплив війни та високий рівень економічної та фінансової нестабільності, обговорення можливих сценаріїв відновлення (повторного заболочування) торфовищ.

Проєкт сприятиме виконанню національних цілей і додаткових заходів для досягнення зменшення деградації земель в Україні, а також реалізації Національного плану дій щодо боротьби з деградацією земель і осушенням.

“Хмельниччина – регіон, який займає лідируючі позиції у сфері сільськогосподарського виробництва в Україні. Наша область багата на природні ресурси та має великий туристичний потенціал, і ми, як обласне керівництво, розуміємо усю важливість їх збереження, – наголосив Володимир Білик. – Попри складні часи, ми відстоюємо забезпечення якомога кращих умов природокористування та покращення навколишнього середовища краю, тому ми підтримуємо реалізацію таких ініціатив.”

Відео