Новини

Відкриття виробництва вушних бирок для великої рогатої худоби

16 вересня поточного року на запрошення Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» (м. Київ) начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької обласної військової адміністрації Олег ОМЕЛЯНЮК взяв участь у відкритті власного виробництва вушних бирок для великої рогатої худоби, яке було перенесено в режимі релокації до Кам’янця-Подільського.

Ідентифікація тварин, що впроваджується на державному рівні, є одним із головних методів, які застосовують у світі з метою відслідковування походження тваринницької продукції від її виробництва протягом всього життя тварини до попадання на стіл споживачеві.

В даний час  Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та державне підприємство "Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин" злагоджено співпрацюють в напрямку реалізації заходів з ідентифікації та  реєстрації сільськогосподарських тварин.

Кінцевою метою запровадження ідентифікації тварин є створення в Україні належної системи відслідковування походження та етикетування тваринницької продукції, що сприятимете забезпеченню населення України високоякісними та безпечними м’ясо-молочними продуктами, отриманню достовірної інформації про умови їх виробництва, підвищенню довіри споживача до якості продукції.

Протягом останніх трьох років Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» впровадило повний цикл власного виробництва вушних бирок для великої рогатої худоби та їх лазерного маркування, що дало можливість забезпечити власників тварин високотехнологічною биркою європейського зразка та значно пришвидшило терміни поставок замовлень  суб’єктам господарювання.

Жовто блакитне забарвлення, наявність унікальних візуальних маркерів, а також неможливість повторного використання таких бирок та складність їх підробки, роблять даний засіб ідентифікації великої рогатої худоби ідеальним інструментом для забезпечення простежуваності на який заслуговує Україна.

Власне виробництво та значне зниження собівартості виготовлених бирок забезпечують незалежність Підприємства від сторонніх виробників а також прибирає будь-які корупційні ризики та маніпуляції в цій сфері.

Олег ОМЕЛЯНЮК від імені Обласної військової адміністрації та від себе особисто щиро привітав відкриття такого виробництва на Хмельниччині, адже запуск виробництва створить додаткові робочі місця на території області, збільшить економічний ефект у розвитку виробничого потенціалу регіону.

Відео