Новини

Аграрії Хмельниччини завершили комплекс весняно-польових робіт

Незважаючи на військовий стан, нестачу ресурсів та складні погодно-кліматичні умови агроформування всіх форм власності Хмельниччини практично завершили сівбу ярих культур. Про це повідомляє начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОДА Олег Омелянюк.

Станом на 23 травня посів ярини проведено на площі понад 880 тисяч гектарів, або 99,5% до наміченого.

Повністю завершено сівбу:

  • соняшника 164 тис га (102% до наміченого);
  • сої 112 тис га (102%);
  • кукурудзи на зерно 260 тис га (100% до запланованого).

Господарства населення завершили посадку картоплі, яка  займає 66 тис гектарів, що на 5 тис га більше минулорічних показників, крім того, на площі  близько 12 тис га (+ 2 тис га до минулого року) завершено посів та висадку розсади овочевих культур.

Сільгосппідприємства продовжують висівати гречку, яка вже займає 4,5 тис га, або 38% із намічених 12 тис га, але відповідно технологічних вимог сівба гречки проводиться в другій-третій декаді травня та на початку червня.

З врахуванням озимих культур, які займають близько 330 тис га, загальна посівна площа урожаю поточного року становить 1207 тис га, що на 2 тис га більше минулорічних показників.

На даний час агроформування області готуються до проведення жнивного комплексу робіт, зокрема проводять ремонт зернозбиральної техніки та заготівлю паливно-мастильних матеріалів.

Відео