Новини

На Хмельниччині активно триває посівна кампанія

Згідно структури посівних площ агроформуванням всіх форм власності  необхідно посіяти 845 тис га ярих культур. Про це повідомляє начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА Олег Омелянюк.

Станом на 28 квітня посів  ярини проведено на площі близько 355 тисяч гектарів, або 42% до наміченого. Повністю завершено сівбу ранніх ярих зернових культур, які займають 82 тис га. Найбільші обсяги посіву серед цих культур займає ярий ячмінь, який посіяно на 63,5 тис гектарах.

Наближається до завершення посів соняшника, який вже займає 138 тис га, або 86% до наміченого. Цукровий буряк посіяно на площі 24,7 тис га, або 95% від запланованих обсягів. Продовжується посів кукурудзи на зерно, яка вже висіяна на площі понад 43 тис га, що становить 16% до наміченого. На окремих площах розпочато сівбу сої (2,0 тис га).

Господарства населення активно включилися в процес посадки картоплі, яка вже займає третину запланованих площ, або 22 тис гектарів. Крім того, на площі  близько 5 тис га розпочато посів та висадка розсади овочевих культур.

Продовжується посів кормових та технічних нішових культур, які вже займають близько  18 тис га», - зазначив Олег Омелянюк, начальник Управління  агропромислового розвитку та земельних відносин Хмельницької обласної державної адміністрації.

Агроформуваннями Хмельниччини планується, при сприятливих погодно-кліматичних умовах,  всі посівні роботи завершити до 3 декади травня.

Відео