Новини

Навчальний візит на сироварню СОК «Добрі Газди» Глибоцької селищної територіальної громади Чернівецької області

16 лютого поточного рокув рамках виконання грантового проєкту «Громада, дружня до бізнесу» відбувся навчальний візит на сироварню СОК «Добрі Газди» Глибоцької селищної територіальної громади Чернівецької області.

В даному заході взяли участь головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності Управління та земельних відносин Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин облдержадміністрації Юрій Бачинський та представники СОК «Радодар» с.Радісне Красилівської територіальної громади.

Делегація з Хмельниччини гостинно зустрів керівник офісу Буковинської сироварні СОК «Добрі Газди» с.Михайлівка Володимир Білоус, який коротко розповів історію створення даної сироварніСОК «Добрі Газди».

  

  

За словами керівника сироварні СОК «Добрі Газди» Володимира Білоуса все розпочалося з австрійської агенції, від якої  було отримано три гранти до 50 тисяч євро на закупівлю нового молочного та іншого обладнання для переробки молока та інше.

Кооператив на сьогоднішній день приймає від населення більше 250 літрів молочної сировини жирністю 3,4 %  по вартості 12 грн. за літр молока базисної жирності. Саме найбільше в літній період 500 - 600 літрів, вранішнє молоко йде на виробництво кисломолочних продуктів, решта на виробництво сирів. Також виробляють тверді види сирів різної форми, структури, які витримують та зберігаються 1-2 роки.

Потужність виробництва та переробки молочної продукції до 600 літрів на добу. Неодноразово даний кооператив відвідували австрійський та норвезький посли в Україні. 

Відео