Новини

Закінчились навчання з питань : "Підвищення ефективності агропромислового виробництва, перспектив розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області та раціонального використання природних ресурсів".

2 лютого пройшов завершальний день навчання з питань : "Підвищення ефективності агропромислового виробництва, перспектив розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області та раціонального використання природних ресурсів".

Нагадаємо, що навчання розпочались 22 січня, в ньому брали участь начальники та спеціалісти управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, голови об'єднаних територіальних громад та сільські голови Хмельницької області. Була розроблена програма навчання на десять днів. Організовував даний захід Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів. Крім працівників Департаменту доповідачами було запрошено представників управління "Держпродспоживслужби", "Облдержродючості", територіального управління юстиції та "Держгеокадастру", Центру інноваційних технологій, представників групи компаній VITAGRO, Вінницького інституту кормів та сільського господарства Поділля НААНУ, представників ДФС та управління праці у Хмельницькій області, працівників банківських установ. Кожен з доповідачів висвітлював свою тему, було обговорено цілий ряд питань різних напрямів.

Останнього дня, під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка та директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Олега Омелянюка, обговорювалось питання щодо напрямків підтримки фермерських господарств, обслуговуючих кооперативів.

Про створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, про досвід роботи кооперативів Хмельницької області розповіли представники "Першого національного аграрного кооперативу" - м.Хмельницький, "Радодар" – Красилівського району, "Відроджені традиції" – Ізяславського району, "Перспектива плюс" – Білогірського району. По даному питанню велась активна дискусія. Представник агрохолдингу "Мрія" розповів про напрямки підтримки сільськогосподарської кооперації їх агрохолдингом.

Володимир Ілліч Кальніченко дав завдання своїм підлеглим проводити роз’яснювальні роботи, допомагати і підтримувати людей в бажанні створювати виробничі, обслуговуючі та споживчі кооперативи, формувати інфраструктуру реалізації лишків сільськогосподарської продукції від виробника.

Завершальне слово мав Омелянюк Олег Тимофійович, він подякував всім за проведену роботу : "Ми старалися зробити навчання цікавими і доступними, надіюсь, що кожен з Вас взяв для себе щось дійсно потрібне у Вашій роботі і провів час з користю. Якщо в когось залишились питання або побажання, працівники Департаменту завжди будуть раді допомогти кожному."

Відео