Новини

На Хмельниччині продовжується комплекс збиральних робіт з обмолоту сільськогосподарських культур

На Хмельниччині продовжується комплекс збиральних робіт з обмолоту сільськогосподарських культур. За даними Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин станом на сьогодні з площі близько 7,4 тис. га (5% до прогнозу) обмолочено соняшни, середня урожайність становить 34,1 ц/га, що на рівні минулого року. Соя зібрана з площі 5,1 тис. га (4% до посіяних площ), урожайність – 31,8 ц/га. Гречка обмолочена на 4,2 тис. га, або 49% площ, урожайність - 17 ц/га.

На площі 72,2 тис. га завершено сівбу озимого ріпаку. Озима пшениця посіяна на площі 23,1 тис. га, що становить 11% до запланованих обсягів. Озиме жито - на площі 0,3 тис.га (6%). Озимий ячмінь посіяно на площі 0,65 тис. га (5%). Проводиться підготовка ґрунту під посів озимих зернових. Роботи проведені на 82% площ.

З площі 2,7 тис. га (9%) викопано цукрові буряки, середня урожайність культури становить 450 ц/га.

Також повідомляється, що сезон цукроваріння розпочали 4 цукрові заводи області: Старокостянтинівський, Наркевицький, Теофіпольський, Шепетівський. Красилівський цукровий завод планує розпочати роботу після 10 жовтня.

Відео