Новини

Під час онлайн-наради з Мінагрополітики розглянуто питання діджиталізації та цифровізації в аграрному секторі

На плановій онлайн-нараді під керівництвом першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького розглянуто питання діджиталізації та цифровізації в аграрному секторі.

Цифрова трансформація агропромислового виробництва розглядається як один із основних шляхів диверсифікації національної економіки, її переорієнтації з сировинної моделі експорту на постачання продуктів із високою доданою вартістю. Нині в Україні на агроринку популярні такі рішення, як: впровадження систем точного землеробства, аерозйомка з метою контролю якості посівів, ведення історії полів для вибору оптимальної культури, лабораторні дослідження ґрунту для отримання інформації про біохімічний склад. Ці технології дають можливість збільшити врожайність та знизити собівартість продукції завдяки скороченню витрат на паливо, насіння й добрива.

Під час наради заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифровізації, цифрової трансформації розповів, що для фермерів та всіх аграрних виробників створюється спеціальна онлайн-платформа. Платформа дозволить виконувати онлайн більшість операцій (оформлення документів та ін.).

Зазначено, що у липні місяці запускається пілотний проєкт платформи державного агропромислового реєстру, в якому буде інформація про державну підтримку, реєстр тварин, насіння, погодні дані, тощо.

Відео