Новини

Під час онлайн-наради з Мінагрополітики розглянуто питання державної підтримки сільськогосподарських виробників у поточному році

На плановій онлайн-нараді під керівництвом першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, яка відбулася сьогодні, розглянуто питання державної підтримки сільськогосподарських виробників у поточному році.

Зокрема:

?Напрямки підтримки, затверджені постановою КМУ від 7 лютого 2018 року № 107 (в редакції постанови Кабінету міністрів України від 12 травня 2021 року № 517), щодо спеціальних бюджетних дотацій за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок та за приріст поголів’я корів власного відтворення. Зазначено, що найближчим часом не плануються вноситись зміни до вищезазначеної постанови і терміни подачі відповідних пакетів документів суб’єктами господарювання до структурних підрозділів облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій питань агропромислового розвитку не переносяться.

?Форми заявок для подання пакету документів на отримання компенсації за утримання кіз і овець та за приріст корів будуть затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України найближчим часом та оприлюднені на офіційному сайті: agro.me.gov.ua.

?Крім того, дано роз’яснення, щодо Типового договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом та іншими питаннями пов’язаними з орендою.

Відео