Новини

Ділянку національного природного парку «Подільські Товтри» включено до складу об’єкта Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО

П’ять природно-заповідних установ отримали сертифікати про включення до їх складу ділянок букових пралісів ЮНЕСКО.

Ділянки національного природного парку «Синевир», «Зачарований край» та «Подільські Товтри» і природних заповідників «Ґорґани» та «Розточчя» увійшли до складу об’єкта Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи».

Під час першого засідання Національної керівної групи щодо розширенню об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи», який відбувся на базі Карпатського біосферного заповідника, керівники національних природних парків та заповідників відповідальні за збереження цих ділянок отримали відповідні сертифікати.

Директор департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Мінприроди Віктор Клід підсумував результати роботи природо-заповідних установ  щодо розширення об’єкта ЮНЕСКО та обговорив з керівниками установ подальші кроки щодо їх функціонування. Окремо розглянули питання уточнення меж окремих ділянок об’єкта Всесвітньої спадщини «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи», зокрема «Сатанівська дача» та «Стужиця-Ужок».

Об’єкт Всeсвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи» є однією з найбільших природоохоронних ініціатив у Європі і загалом об’єднує 78 територій природної спадщини.

Джерело: прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України

Відео