Новини

Підтримка органічного виробництва в Україні: механізм 2021 року та нові перспективні напрямки

Сьогодні, 13 квітня за підтримки Федерації органічного руху України спільно з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відбувся онлайн круглий стіл на тему «Підтримка органічного виробництва в Україні: механізм 2021 року та нові перспективні напрямки», до якого долучилися представники Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу.

Під час круглого столу, учасникам наради було представлено проєкт Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників органічної сільськогосподарської продукції у 2021 році.

До заходу долучились виробники органічної продукції, представники Департаментів (управлінь) агропромислового розвитку облдержадміністрацій всієї України, а також громадські організації і асоціації та консультанти в галузі органічного виробництва.

Сергій Глущенко заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України поінформував про завершальний етап формування законодавства у сфері органічного виробництва.

Голова Правління Федерації органічного руху наголосили про важливість проведення таких заходів, адже саме в форматі тісного спілкування між представниками органів влади, громадських організацій та безпосередньо органічних виробників можна напрацювати важливі пропозиції до механізмів підтримки органічного руху.

Учасники наради отримали практичні поради та рекомендації від колег з Німеччини, щодо механізмів запровадження та реалізації регіональної підтримки органічного виробництва в Україні.

Відео