Новини

Держпідтримка 2020: Підтримка суб’єктів господарювання АПК шляхом здешевлення кредитів

Урядова програма підтримки суб’єктів господарювання АПК шляхом здешевлення кредитів, затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 року № 300 зі змінами.

 

Згідно з даною Постановою у поточному році кошти держбюджету по програмі в першу чергу будуть надаватися суб’єктам господарювання АПК (юр. особи та фіз. особи – підприємці), які провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття поточних витрат та витрат капітального (інвестиційного) характеру, пов’язаних із провадженням діяльності у галузі тваринництва. А також суб’єктам господарювання АПК, які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн грн, – за всіма видами сільськогосподарської діяльності.

Розмір компенсації становить 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів. Облікова ставка Національного банку 12.06.2020 року становить 6%.

Для отримання компенсації необхідно звернутися із заявою та відповідними документами до уповноваженого банку.

 

Перелік всіх необхідних документів та покрокові заходи для участі в державних програмах висвітлені на сайті Департаменту та на сайті Мінекономіки в розділі «Підтримка аграріїв».

Відео