Новини

Робочий візит у Волочиський район

Під час робочої поїздки, 11 червня, у Волочиський район заступник голови облдержадміністрації Олексій Лисюк, радник голови ОДА Сергій Галецький та директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Олег Омелянюк відвідали ТОВ «Сонячна Енергія Захід» та ТОВ «Наркевицький цукровий завод».

ТОВ «Сонячна Енергія Захід» займає 16 га землі на території Війтовецької селищної ОТГ. В І кварталі 2018 року завершилося будівництво першої черги потужністю 1 МВт, введено в експлуатацію та підключено до загальної мережі. Наразі завершено роботи по встановленню сонячних панелей потужністю 6 МВт, які в 2019 році введено в експлуатацію, та підключено електростанцію до загальної мережі. Загальна потужність електростанції становить 7,0 МВт. 20 % фінансування проєкту становлять приватні кошти, 80 % – кредити. Створено 8 робочих місць. За січень – квітень реалізовано електроенергії на суму 4721,5 тис.грн.

ТОВ «Наркевицький цукровий завод» розпочав свою роботу з 1955 року. З 2008 року входить до складу агропромхолдингу «Астарта-Київ», який є найбільшим виробником цукру в Україні. Підприємство у сезон цукроваріння переробляє за добу 6 тис. тонн буряка, виробляє – 900 тонн цукру, 210 - тонн меляси та 240 тонн сухого гранульованого жому. За 2019 рік було перероблено 470 тис. тонн буряку, вироблено понад 72 тис. тонн цукру, (вихід цукру за 2019 рік становить 13%), 20 тис. тонн меляси та майже 15 тис. тонн сухого жому гранульованого. Свою продукцію підприємство продає на внутрішньому ринку та експортує за кордон.

Також під час поїздки було оглянуто стан посівів на території Волочиського району. Негода, яка вирувала напередодні, нанесла значну шкоду посівам гречки, сої та ячменю (50-80 % посівів даних культур на території району знищено). В основному постраждали приватні та фермерські господарства. В наслідок градобою та заморозків, які спостерігалися у травні, постраждали також і плодоягідні насадження.

Відео