Новини

Онлайн зустріч робочої групи «Проєкт «Аграрні розписки в Україні»: підсумки впровадження та нові можливості для ринку»

Сьогодні директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Олег Омелянюк та працівники Департаменту взяли участь в онлайн зустрічі робочої групи «Проєкт «Аграрні розписки в Україні»: підсумки впровадження та нові можливості для ринку».

Проєкт «Аграрні розписки в Україні» впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, група Світового банку) у партнерстві зі швейцарською Конференцією та за підтримки профільних Міністерств і партнерів з приватного сектору. Понад 2000 фермерів по всій Україні залучили понад $1 млрд фінансування за аграрними розписками від 200 кредиторів.

Основною метою Проєкту є покращення доступу до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгоспвиробників шляхом запуску в Україні фінансового інструменту «Аграрні розписки». Це можливість для агровиробників отримати фінансування для поповнення обігового капіталу, придбання техніки, високоякісного насіння та інших виробничих ресурсів, оскільки в сучасних економічних умовах важко уявити стрімкий та успішний розвиток бізнесу без ефективного залучення інвестицій та кредитування.

На онлайн зустрічі робочої групи було презентовано результати впровадження аграрних розписок на українському ринку, основні етапи та пріоритети проєкту зростання, різні моделі фінансування агровиробників, фактори успіху інструменту та розвиток ринку аграрних розписок в Україні. Також під час наради ознайомлено із законодавчими змінами, які забезпечать подальший стійкий розвиток аграрних розписок, економічне зростання країни завдяки покращенню умов фінансування агросектору і підвищення його продуктивності.

Відео