Новини

Задумайтеся про непоправну шкоду, яку ви завдаєте коли випалюєте залишки сухої рослинності !

Незважаючи на заборони, щороку ранньою весною із настанням теплої погоди починається період, коли на полях відбувається випалювання залишків сухої трави.

І мало хто замислюється про те, що безконтрольне випалювання може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах. Часто вогонь перекидається на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади.

Під час спалювання рослинних залишків повітря стає важким і гірким, серед населення збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів.

В полоні вогню гинуть дикі тварини, знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів.

На жаль, такі бездумні дії господарств, котрі вважають що таке спалювання принесе користь, часом призводять до непоправних наслідків і багатотисячних збитків.

Звертаємося до громадян та керівників сільськогосподарських  підприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням припинити спалювати сухотравя і використовувати сучасні методи прибирання.

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

Відео