Новини

Держава планує виділяти дотації на ВРХ для сімейних фермерських господарств

Мінекономіки планує дотувати сімейні ферми, які утримують від 5 до 25 ВРХ молочного напряму.

Мінекономіки розробило зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств (постанова Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 р. № 106), якими, зокрема, пропонується надання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів фермерським господарствам.

Цільовою аудиторію є фермерські господарства, у тому числі й сімейні фермерські господарства, що провадять діяльність у галузі тваринництва та мають у власності від п’яти до двадцяти п’яти корів молочного напряму продуктивності, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Дотація за утримання корів надається на безповоротній основі за кожну, наявну станом на 1 липня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку корову, в розмірі 5000 гривень за одну голову.

Новий напрям підтримки дозволить дотувати фермерським господарствам близько 20 тис голів ВРХ за умови виділення бюджетних коштів на ці цілі в обсязі 100 млн грн.

Відео