Новини

Переймаємо досвід у сусідів: Олег Омелянюк ознайомився з роботою ринку «Шувар» у м. Львові

В рамках робочої поїздки до м. Львів, з метою ознайомлення та перейняття досвіду, директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк відвідав ринок «Шувар». Провів по павільйонах та розказав проспецифіку роботи ринку засновник групи компаній «Шувар» Роман Федишин.

«Шувар» – перший в Україні і наймаштабніший в Західному регіоні оптовий ринок сільськогосподарської продукції.

Ринок площею 20 га, має 4 основні зони:

• Майданчик для торгівлі з автомобілів, 40 000 м2 – спеціально обладнана та освітлена територія з дорожнім покриттям для 650 автомобілів. Працює цілодобово.

• Зона дрібногуртової торгівлі, 31 000 м2 – спеціалізовані термінали («М’ясо та м’ясопродукти», «Риба та морепродукти»), павільйон «Овочі та фрукти»та Horeca Center, Квітковий ринок, Бакалія та супутні товари.

• Крупноскладська зона, 2600 м2.

• Офісно-сервісний центр, 10 000 м2

Загальна площа професійних комерційних площ становить 43 000 м2 .

 

З 2008 на ринку функціонує автоматизована система в’їзду-виїзду, яка працює на унікальному організаційно-програмному забезпеченні, забезпечує контрольований в’їзд на територію ринку та виїзд з ринку та дозволяє: здійснювати справляння зборів за послуги ринку та належний фінансовий контроль; розпізнавати номерні знаки автомобілів для автоматичного в’їзду; отримувати та накопичувати інформацію про клієнтів/постачальників/орендарів, продукцію, географію для подальшого аналізу.

Компанія постійно впроваджує заходи з енергозбереження та оптимізації витрат.

На ринку «Шувар» за допомогою професійного менеджменту, оптимізованої логістики та інноваційних технологій аграрії можуть здійснювати швидкий та успішний збут своєї продукції.

Це є гарний приклад для Хмельницького. Створення в такому форматі ринку на теренах нашої області дасть можливість споживачу отримати якісну, безпечну, доступну за ціною продукцію та цивілізовано працювати сільгосптоваровиробникам і отримувати за це відповідний дохід.

ШУВАР В ЦИФРАХ

28

Років роботи

20

Гектарів облаштованої спеціалізованої території

700 000

Тонн продукції щороку

480

Постійних орендарів

600

Торгових місць на МТА

30 000

Найменувань продукції

1,3

Мільйони заїздів щороку

5 000

Робочих місць

Відео