Новини

"Єдина галузь де без проблем залучаються інвестиції та відтворюються виробничі потужності – це АПК", - Т.Милованов

Сьогодні, під час презентації економічної стратегії України, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов наголосив, що на даний час єдина галузь де без проблем залучаються інвестиції та відтворюються виробничі потужності – це АПК.

«Єдина галузь, де рівень оновлення засобів виробництва відповідає рівню наших європейських сусідів, – це агро. На жаль, лише в АПК у нас є належний рівень інвестицій, але нам їх потрібно ще більше, щоб, наприклад, досягти рівня Польщі по доданій вартості, там рівень виготовлення продукції з високою доданою вартістю в 2 раза більший, ніж в Україні», – заявив Тимофій Милованов.

За словами міністра, головна ідея стратегії економічного зростання – через залучення інвестицій. Інвестиції в людей, інвестиції в капітал:

«Нам потрібні інвестиції в агро, в ринок землі. В тому сенсі, що ми є країна з високим земельним активом, тож ми будемо залучати інвестиції в ринок капіталу (створення ринку капіталу), а також інвестиції в технології. Нам потрібно три класичних ринки: ринок землі, ринок капіталу, ринок праці – щоб вони працювали.»

Він зазначив, що уряд має намір масштабувати позитивний досвід залучення інвестицій, який є в агропромисловому комплексі та IT-секторі.

Відео