Новини

Під час селекторної наради обговорено основні напрямки роботи галузі агропромислового розвитку на 2020 рік

Сьогодні, в режимі відео скай зв’язку відбулася нарада з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під керівництвом заступника Міністра Тараса Висоцького. Нарада проходила в два етапи, у першій частині розглядалися питання агропромислового комплексу, у другій – пріоритетні питання роботи Держпродспоживслужби.

Участь від Хмельницької області у засіданні взяли голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет,  заступники та радники голови облдержадміністрації, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк, начальник головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Василь Грушко та спеціалісти структурних підрозділів ОДА, що забезпечують виконання відповідних функцій.

Розпочинаючи нараду, Тарас Висоцький зазначив, що у 2019 році пройшли майже всі заплановані виплати по підтримці аграрного сектору та буде прикладатися максимум зусиль для забезпечення компенсації усім заявникам, які подавали документи на підтримку у 2019 році, але не отримали її в повній мірі. Також, буде проведена робота щодо погашення кредиторської заборгованості.

Під час засідання розглядалися питання комунікації Міністерства та інших Центральних органів виконавчої влади з регіонами. Так, планується щотижневе проведення селекторних нарад, під час яких можна буде обговорити та отримати відповіді на актуальні питання. Також заступник Міністра має намір систематично щоп’ятниці здійснювати робочі виїзди у регіони.

Було озвучено напрямки, які визначені ключовими, серед них– підтримка малих і середніх виробників у рамках запровадження обігу земель сільськогосподарського призначення. Основна мета –це напрацювати програми підтримки, які включатимуть дві цілі: економічний ефект та створення нових робочих місць.

Серед основних пріоритетів підтримки роботи агропромислової галузі у 2020 році є:

- підтримка галузі тваринництва, садівництва;
- підтримка переробної галузі;
- відшкодування вартості за придбання вітчизняної с/г техніки та обладнання;
- доступне кредитування підприємств різних форм власності;
- підтримка дорадництва, розвитку кооперативного руху та сімейних фермерських господарств.

Надалі буде проведено детальне напрацювання даних напрямків підтримки із змінами в підпрограмах.

Нагадуємо, що працює Урядова гаряча лінія за телефонним номером 1545, також на сайті Мінекономіки є перелік питань з відповідями щодо реалізації земельної реформи та ін., які найчастіше цікавлять наших громадян.

Відео