Новини

Виїзне засідання комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві на ФГ "Маїсс"

Днями, на чолі з директором Департаменту Олегом Омелянюком, члени Хмельницької регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві провели виїзне засідання.

Заявку на присвоєння статусу племінного заводу з розведення великої рогатої худоби голштинської породи подав керівник ФГ «Маїсс» Олег Федорук, який проводить свою господарську діяльність в с. Масівці Хмельницького району.

На тваринницькому комплексі налічується більше 2 000 гол. ВРХ, в тому числі близько 800 корів. Середній надій від однієї корови за 2018 рік становив – 13941 кг. Приміщення, де утримуються тварини, укомплектовані сучасним технологічним обладнанням. Годівля здійснюється відповідно до норм і потреб статево - вікових груп молодняку ВРХ та фізіологічного стану корів. Роботу тваринницького комплексу забезпечує 42 людини.

За результатами засідання комісії було прийнято позитивне рішення, відповідні документи будуть направлені на розгляд експертної комісії Мінагрополітики на присвоєння відповідного статусу суб’єкту племінної справи у тваринництві.

Відео