Новини

Відбулася нарада на тему: «Майбутнє сімейних молочних ферм в Україні».

З 18 по 20 жовтня поточного року у м. Рівне проходила нарада на тему: «Майбутнє сімейних молочних ферм в Україні».

Участь у заході від Департаменту агропромислового розвитку взяв заступник директора Департаменту - начальник управління розвитку агропромислового виробництва, переробної та харчової промисловості Вадим Конончук.

Також було запрошено потенційних власників молочних ферм, інвесторів, фінансові установи, представників молокопереробних підприємств, представників аграрного бізнесу, представників профільних органів державної влади та місцевого самоврядування, провайдерів інноваційних, технологічних та освітніх рішень для розвитку сімейних молочних ферм, лідерів профільних асоціацій та сервісних компаній.

Захід проходив у форматі Пошуку майбутнього. Це інноваційна соціальна технологія, яка спрямована на супровід організацій та спільнот у визначенні спільних цілей та комплексних рішень, на яких будується співпраця між багатьма зацікавленими сторонами.

У багатьох людей виникає питання: "Як розпочати молодій родинні мати ферму від 10 до 40 корів? Як не боятися викликів та стати справжнім підприємцем?". На ці та інші запитання можна було отримати відповідь на триденній стратегічній сесії щодо опрацювання дорожньої карти розвитку молочних родинних ферм: swot - аналіз сучасності, сіл, громад, родин та сміливе планування конкретного плану розвитку.

Впродовж  трьох днів учасники наради  дослідили поточні тенденції та актуальні тренди у молочній галузі, розробили  і поділились  власним баченням майбутнього, склали покроковий план дій, де кожен зміг  взяти на себе частину завдань та відповідальності, щоб отримати практичну користь, налагодили ефективні партнерства для майбутньої кооперації.

Відео