Новини

Відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня працівників харчової промисловості

Щорічно в третій декаді жовтня згідно з Указом Президента України святкують День працівників харчової промисловості.Тож і в цьому році 18 жовтня в приміщенні обласної державної адміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня працівників харчової промисловості.

Привітати кращих працівників області завітали голова обласної ради Михайло Загородній, виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, заступник міського голови Анатолій Нестерук та директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк.

 

Підприємства харчової та переробної промисловості відіграють велику і провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами в усьому світі, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства.

Харчова промисловість України – це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності. Підприємства харчової і переробної промисловості Хмельниччини відіграють провідну роль у забезпеченні населення продовольчими товарами. Над виробництвом хліба та хлібобулочних виробів в області працюють 18 колективів хлібопекарських підприємств, переробку продовольчого зерна проводять 14 підприємств, 7 підприємств забезпечують населення області молочними продуктами, більше 20 підприємств ковбасними виробами, чотири заводи цукром. А ще в області працюють підприємства по виробництву консервованої продукції, пивоварні заводи, заводи по виробництву солоду, по переробці технічних культур та десятки приватних підприємців, які поставляють свою продукцію в торгові мережі Хмельницької області та міста Хмельницького.

«Трудівники галузі харчової промисловості, ви заслуговуєте подяки і пошани. Дуже приємно коли на міжнародних виставках скільки б ми не орендували виставкової площі, нам все одно не вистачає виділеного місця для представлення розмаїття усієї продукції, яка виробляється на Хмельниччині. Ще більш приємніше, коли люди підходять і запитують, в яких магазинах можна придбати саме нашу продукцію у інших містах, адже це показник якості продукту торгівельної марки відомої не тільки в області а і за її межами», - зауважив у вітальному слові директор Департаменту Олег Омелянюк.

Кращих керівників та спеціалістів даної галузі нагороджено Почесними грамотами, подяками та цінними подарунками.

Працівники харчової промисловості Хмельниччини постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. На сьогоднішній день на 60 підприємствах області впроваджено міжнародні системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів, зокрема це підприємства, які спеціалізуються на виробництві молочних продуктів, м'яса, плодоовочевої консервованої продукції, кондитерських виробів та інші. Харчові продукти та продукти тваринного походження з Хмельниччини сьогодні експортуються у 131 країну світу.

Харчова галузь є не тільки завершальною ланкою переробки сільськогосподарської продукції, але і організатором та інтегратором ефективного функціонування всього продовольчого комплексу.

Відео