Новини

Делегація з Хмельниччини взяла участь у Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь

Протягом 3-4 жовтня поточного року у м. Житомир проходив Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь.

Участь у форумі у складі делегації Хмельницької області взяли т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк, голова ради асоціації сільськогосподарських підприємств Хмельницької області Василь Мастій, президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова, голова Дунаєвецької ОТГ Веліна Заяць та керівники сільськогосподарських підприємств.

Основною метою проведення форуму є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

Президент України Володимир Зеленський та президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко взяли участь у пленарному засіданні Другого Форуму регіонів, яке проходило 4 жовтня в приміщенні Житомирського драмтеатру.Президенти обох країн виступили з промовами у заключній частині форуму.

У своєму виступі Володимир Зеленський наголосив на тому, що дві країни звернуть особливу увагу на співпрацю у паливно-енергетичній, інфраструктурній, аграрно-промисловій та інформаційний галузях. Окремо президент України згадав і про війну на Сході України.На завершення відбулася церемонія підписання двосторонніх документів.

Відео