Новини

Олег Омелянюк провів нараду з керівниками державних підприємств

За дорученням Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, сьогодні, 2 жовтня директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк провів робочу нараду з керівниками державних підприємств Хмельницької області.

На засіданні були присутні представники Головного територіального управління юстиції та управління державної виконавчої служби у Хмельницькій області, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій та керівники дев’яти державних підприємств.

Нарада проводилася з метою спільного аналізу роботи державних підприємств, виявлення проблематики та подальшого бачення шляхів її вирішення.

Основними проблемами таких підприємств є: відсутність земельних ділянок для проведення вирощування сільськогосподарських культур, розкрадені або частково зруйновані приміщення, заборгованість по виплаті заробітної плати, заборгованість до Пенсійного фонду, податковий борг, заборона дії спеціального дозволу на видобуток надр. В деяких підприємствах спостерігається незаконне використання земельних ділянок іншими юридичними особами.

Але є і прибуткові державні підприємства, одне із них ДП «Закупнянський кар’єр» Чемеровецького району. За результатами роботи у першому півріччі підприємство отримало 264 тис. грн. чистого доходу від реалізації товарів, робіт та послуг. Даний показник у порівняні з відповідним періодом минулого року збільшився майже у 2 рази. Збільшення відбулося за рахунок обсягу реалізованої продукції, який за звітний період склав майже 20,0 млн. гривень (+ 21% до відповідного періоду минулого року). Середньооблікова чисельність працюючих на 01 вересня поточного року становила 104 чоловіки, середня заробітна плата одного працюючого 11361 грн. У порівняні з відповідним періодом минулогороку рівень заробітної плати зріс у 1,5 рази, як наслідок відбулося зростання фонду заробітної плати (+40% ) та середньої продуктивності праці (+ 20%). Заборгованість із виплати заробітної плати відсутня. Також, ДП "Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів"за результатами фінансово-господарської діяльності за звітний період отримало 553 тис. грн. чистого прибутку. Хоча У 2018 року підприємство зіткнулося з проблемою відпливу кваліфікованих кадрів за кордон, що спричинило зменшення виробництва борошна усіх ґатунків майже на 9 тис. тонн. На сьогодні дане проблемне питання залишається відкритим. На 01 вересня поточного року на підприємстві працює 166 чоловік, середня заробітна плата яких становить 8800 грн. (+26% до початку року). Боргові зобов’язання підприємства перед ДФС, Пенсійним фондом та перед працівниками відсутні.

Олег Омелянюк заслухавши кожного з запрошених керівників зауважив, що усі пропозиції щодо вирішення проблем та можливості продуктивної роботи держпідприємств, будуть направлені до Міністерства. Також, в подальшому, планується проведення нарад в такому форматі щотижня для більш детального аналізу позитивної чи негативної тенденції в роботі директорів.

Відео