Новини

Відбулася відео skype-конференція з Міністерством аграрної політики та продовольства України

Сьогодні заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Вадим Конончук разом із працівниками Департаменту взяли участь у відео skype-конференції Мінагрополітики, яка проходила під головуванням заступника Міністра Віктора Шеремети.

На порядку денному розглянуто наступні питання:

  • Реалізація бюджетної програми фінансової підтримки розвитку фермерських господарств у 2019 році.
  • Реалізація бюджетної програми «Надання кредитів фермерським господарствам».
  • Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів у 2019 році.
  • Реалізація бюджетної програми підтримки галузі тваринництва у 2019 році.
  • Реалізація програми державної підтримки розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників та нагляд за ними.
  • Державна підтримка сільгосптоваровиробників за напрямом часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробника у 2019 році.

Довідка по Хмельницькій області:

Станом на перше серпня поточного року 7 новостворених фермерських господарств Хмельницької області отримали 403172,40 грн. компенсації вартості насіння на 1 га, 21 фермерське господарство отримало 688000 грн. компенсації вартості дорадчих послуг на 1 га (крім новостворених). Частковою компенсацією за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробника скористалося 12 ФГ на суму 606482,09грн. За програмою здешевлення кредитів 15 фермерських господарств Хмельниччини отримало 2167574,27 грн. Також, 93 ФГ подали пакети документів на отримання субсидії.

Відео