Новини

Проведено skype- конференцію з Мінагрополітики

19 квітня відбулася нарада в режимі відео скайп – конференції з Міністерством аграрної політики та продовольства України під керівництвом в.о. міністра Ольги Трофімцевої. В нараді взяли участь працівники Департаменту агропромислового розвитку на чолі з начальником управління соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю Андрієм Лакустою та представник ГУ Держпродспоживслужби.

Основним питанням, яке піднімалося під час наради, було: «Бджільництво: протидія загибелі бджіл».

Ольга Трофімцева зауважила, що ситуація, яка складається останнім часом, щодо загибелі бджіл в Україні, є досить невтішна. Неодноразово проводилися робочі наради, засідання, навчання та інші інформаційні зустрічі задля вирішення даної проблеми. Адже, одна із основних причин, що призводить до такої ситуації – це відсутність в більшості регіонів співпраці та комунікації між аграріями та пасічниками, там де комунікація наладжена, там загибель бджіл в великих масштабах не спостерігається.

У 2019 році заплановано провести більше двох тисяч державних перевірок у сфері захисту рослин, тому що багато недобросовісних підприємців недотримуються регламенту внесення пестицидів, використовують несертифіковані або сумнівного походження засоби захисту рослин, що часто призводить до отруєння не тільки бджіл і тварин, а й людей. За перший квартал поточного року складено біля 180 приписів і винесено відповідні штрафні санкції.

Щоб запобігти критичності цієї ситуації, шкідливого впливу на оточуюче середовище, потрібно дотримуватися основних нормативно - правових актів передбачених законодавством України, наладжувати співпрацю між собою та бути відповідальним у своїх вчинках.

Відео