Новини

Органічне сільськогосподарське виробництво

З 27 листопада по 8 грудня 2017 року  на базі Житомирського агроекологічного університету в рамках проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства»  пройшов тренінг для представників державних органів (начальник відділу організації виробництва продукції тваринництва, переробної та харчової промисловості Василь Борилюк) Рівненської, Хмельницької, Вінницької та Житомирської областей, з метою підготовки до виконання функцій контролю в органічному землеробстві.

Ідея органічного виробництва полягає у повній відмові від застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів та мінеральних добрив. Це призводить до підвищення природної біологічної активності у ґрунті, відновлення балансу поживних речовин, підсилюються відновлювальні властивості, нормалізується робота живих організмів, відбувається приріст гумусу, і як результат — збільшення урожайності сільськогосподарських культур,   на всіх етапах виробництва (вирощування, переробки) застосовуються методи, принципи та правила, визначені Законом УКРАЇНИ «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/425-18  для отримання натуральної (екологічно чистої) продукції, а також збереження та відновлення природних ресурсів. 

У 2007 році було створено перший український акредитований сертифікаційний орган Органік стандарт, який проводить сертифікацію органічного виробництва в Україні. http://www.organicstandard.com.ua/ua, Інформаційний матеріал.

 

     

 

 

 

Відео