Новини

Всесвітній день води

В грудні 1992 року Генеральна асамблея ООН за рекомендаціями Конференції ООН з довкілля та розвитку прийняла резолюцію про щорічне проведення 22 березня Всесвітнього дня води, починаючи з 1993 року.Метою відзначення цієї дати є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

У цей день в усіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів. В Україні проблема доступу громадян до безпечної питної води є надзвичайно актуальною. За даними екологічної громадської організації «Мама-86», централізованим водопостачанням забезпечено всього 65% українців. Близько 11 мільйонів людей користується водою з колодязів. За офіційними даними, 1,8 мільйона колодязів забруднені.

Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води. Застарілість обладнання, щорічне збільшення концентрації забруднюючих речовин спричиняють повернення до річок недостатньо очищених вод. Використання неякісної води впливає як на здоров’я окремих мешканців, так і погіршує екологічний стан цілих регіонів. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% хвороб людей пов’язані з використанням неякісної питної води.

Звертаємось до мешканців Хмельниччини з проханням про необхідність шанобливого ставлення до води. Нагадуємо Вампро надзвичайну важливістьводних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми.

Відео