Новини

Робоча зустріч з метою обговорення перспективного плану розробки та впровадження Програми "Шкільне молоко"

Організація збалансованого харчування  у закладах освіти – це запорука здоров’я дітей.

Одною з причин погіршення стану здоров’я школярів є недосконалість раціонів шкільного харчування, зокрема, недостатнє вживання молока та молочних продуктів. У той же час молоко є повноцінним у біологічному відношенні продуктом харчування, який містить всі необхідні інгредієнти, що знаходяться в оптимальному співвідношенні і найповніше задовольняють потреби інтенсивного росту дитини. 

Запровадження Програми «Шкільне молоко» на місцевих рівнях   позитивно вплине на стан здоров’я дітей та суттєво розширить можливості вітчизняного виробництва молока.

Тож сьогодні, з метою обговорення перспективного плану  розробки та впровадження Програми «Шкільне молоко»  у Департаменті агропромислового розвитку пройшла робоча зустріч під керівництвом заступника директора Департаменту Вадима Конончука, за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби Василя Грушка та представника Департаменту освіти і науки Оксани Возної.

На зустрічі було обговорено ряд питань, з якими можуть зіштовхнутися виробники молочної продукції та основні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами ( в даному випадку з молочними).

З метою визначення взаємопов’язаних завдань і заходів, виконання яких сприятиме поліпшенню якості харчування школярів та дошкільнят, вирішено обговорити питання впровадження Програми «Шкільне молоко» з представниками об’єднаних територіальних громад та заготівельно-збутових кооперативів та розробити покрокову інструкцію виконання вимог законодавства щодо заготівлі і реалізації молочної продукції.

Відео