Новини

Проведено співбесіди з начальниками та спеціалістами відділів (управлінь) агропромислового розвитку райдержадміністрацій

Протягом 14-15 лютого на чолі з директором Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Олегом Омелянюком працівники Департаменту провели співбесіди з начальниками та спеціалістами відділів (управлінь) агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Серед основних питань обговорювалися: стан соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу району та перспективи на 2019 рік, розрахунок-прогноз обсягу валового виробництва сільськогосподарської продукції на 2019 рік, виконання плану заходів розвитку сільських територій, розвиток галузі рослинництва та тваринництва району та дотримання мінімального рівня заробітної плати агроформуваннями району.

Один із районів, який на сьогоднішній день показує від’ємний результат діяльності галузі на 2019 рік є Кам’янець-Подільський район. Це пояснюється спадом поголів’я ВРХ та птиці і зменшенням посіву кукурудзи на зерно. Потрібно зауважити, що господарства Славутського району показали також від’ємний результат.

Агроформування Новоушицького та Деражнянського районів гарантують приріст виробництва продукції рослинництва на 13-15% за рахунок збільшення площ основних сільськогосподарських культур.

В галузі тваринництва, за рахунок введення нових потужностей, зросте виробництво основних видів продукції у Віньковецькому та Городоцькому районах більш як на 30%, в Деражнянському районі - до 20%, в Старокостянтинівському районі – до 15%.

Також в 2019 році планується реалізувати ряд інвестиційних проектів, серед найбільших: реконструкція молочної товарної ферми ТОВ НВА «Перлина Поділля» с.Гулівці Білогірського району, реконструкція свинокомплексів ТОВ «Нові аграрні технології» с.Олешин Хмельницького району та ПП «Аграрна компанія» с.Шмирки Волочиського району, реконструкція підприємства з переробки сої ТОВ «Протеїн Інвест» ст. Дунаївці, будівництво першої черги елеватора ТОВ «Хмельницьк млин» Хмельницького району, реконструкція приміщення для переробки овочевої продукції ТОВ «Ярмолинецький консервний завод» та створення сімейних фермерських господарств молочного напрямку.

Відео