Новини

Євроінтеграція: сила можливостей

12 лютого у м. Хмельницькому відбулася регіональна конференція «Євроінтеграція: сила можливостей» за участі Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе та голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового. 

Також, участь у конференції взяли працівники Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів та керівники агропідприємств нашої області.

Дана інформаційна кампанія реалізується Офісом Віце-прем’єр- міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за підтримки Громадської спілки «Фонд підтримки реформ в Україні» та WesternNISEnterpriseв рамках проекту «Підвищення  обізнаності про вплив Угод про Асоціацію з ЄС» та Проекту ЄС Association4U.

Мета кампанії − підвищити рівень свідомої підтримки європейського курсу країни та обізнаності українців про те, якими перевагами цього курсу вони можуть скористатися.

В ході конференції відбулася публічна дискусія на тему «Міфи та факти євроінтеграції: де знайти можливості?». Серед виступаючих були: керівник відділу з організації надання аналітичних послуг ДУ «Офіс з просування експорту України», голова правління ГО Агенція Сталого Розвитку «АСТАР», голова Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, виконавчий директор ГО «Європа без бар’єрів», керівник проекту «Громадська синергія» та проректор Хмельницького національного університету.

Керівники ТОВ «КАРАТ» та ТОВ «Дювельсдорф», які вже використовують можливості, що з’явилися завдяки набуттю чинності Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом поділилися своїми історіями. Це успішні підприємці, які почали експортувати свою продукцію до ЄС, модернізувавши свої виробництва та отримавши необхідні сертифікати. 

Україна є пріоритетним партнером ЄС. Потрібно, щоб громадяни України знали про підтримку ЄС та використовували можливості, які надають проекти, наприклад, молоді, бізнесу,  культурним та освітнім інституціям. У партнерстві з українським Урядом таке співробітництво приведе до позитивних змін і поліпшить життя українських громадян.

Відео