Новини

Skype- конференція з обговорення стану та удосконалення шляхів реалізації програм державної підтримки фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

23 січня була проведена чергова скайп - конференція під керівництвом заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Шеремети Віктора Васильовича, в якій взяли участь працівники Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації.

 В ході наради учасників було проінформовано про:

  1. Обсяги фінансування за програмами державної підтримки сільгосптоваровиробників у 2019 році, зокрема:

2801030 «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів».

2801540 «Державна підтримка галузі тваринництва».

2801350 «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників та догляд за ними».

2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників», за напрямом часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

2801230 «Фінансова підтримка фермерських господарств».

2801460 «Надання кредитів фермерським господарствам».

  1. Основні напрями державної підтримки в рамках діючих програм та зміни, які будуть внесені у поточному році.

Також було обговорено проблемні питання та пропозиції з регіонів, щодо удосконалення механізму державної підтримки галузей АПК в рамках діючих програм.

На офіційному сайті Мінагрополітики будуть оприлюднені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №106.

Відео