Новини

Skype-конференція з Міністерством аграрної політики та продовольства України

Сьогодні під керівництвом заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Шеремети Віктора Васильовича відбулася відео skype-конференції за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

Під час засідання Віктор Шеремета підвів підсумки по результатах реалізації бюджетної програми «Фінансова підтримка фермерських господарств» у 2018 році,а також розповів про прогноз на 2019 рік по даній програмі.

В ході skype-конференції було піднято проблемні питання підтримки фермерства, сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, дорадництва та сільських територій, які потребують розгляду, а саме:

Чи буде продовжена Програма підтримки галузі тваринництва фізичним особам за утримання молодняку ВРХ? Чи готуються зміни до Постанови КМУ №107 від 07 лютого 2018 року?

Віктор Васильович повідомив, що дана Програма планується на продовження і у 2019 році, але більш детальна інформація буде відома пізніше.

Також актуальним є питання, коли буде затверджений договір та декларація про створення сімейного фермерського господарства? Адже, Постановою КМУ №106 від 07 лютого 2018 року «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» та Постановою КМУ №1102 від 25.08.2014 року «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам» передбачено підтримки сімейним фермерським господарствам, але до цього часу не затверджено договір та декларацію про створення такого господарства. Тому ці господарства не ідентифіковані як сімейні фермерські господарства, а вважаються фізичними особами-підприємцями.

Усі питання взяті до відома Міністерства аграрної політики та продовольства України та найближчим часом буде надано роз’яснення.

Відео