Новини

Відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві

15 січня 2019 року в Мінагрополітики відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві. У засіданні в режимі відеозв’язку взяв участь директор Департаменту Олег Омелянюк.

На порядку денному одним із питань розглядалося звернення від Хмельницької обласної державної адміністрації щодо проблем із перевезенням сільськогосподарської продукції залізничним транспортом, а саме щодо сприяння в збережені функціонування залізничних станцій Лісоводи та Сільце.

Лісоводська залізнична станція надає послуги ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» та сільськогосподарським виробникам Городоцького району. Закриття станції може призвести до ускладення фінансового стану цих підприємств, дефіциту ресурсів на здійснення господарської діяльності, проблем з транспортуванням сільськогосподарської продукції, зокрема продовольчого зерна.

Послугами залізничної станції Сільце (Славутський район) користуються Хмельницька атомна електростанція, яка є об’єктом стратегічного значення, та ТОВ НВКП «Альфа ЛТД», яка видобуває пісок та постачає свою продукцію залізницею.

Також, Олег Омелянюк клопотав про вирішення питання, щодо нестачі кількості подачі вагонів для транспортування зерна з елеваторів Хмельницької області. «В телефонній розмові я з директором філії «ДПЗКУ Старокостянтинівський елеватор» та директором Філії «Богданівецький комбінат хлібопродуктів» обговорював дане питання, виявилося, що при середній потребі 15-17 вагонів в день їм надають лише 2 вагони. Тому прошу посприяти у вирішенні проблеми»,- зауважив у своєму зверненні Олег Тимофійович.

Відео