Новини

Кабмін змінив правила компенсації вартості насіння для фермерських господарств

Постанова Кабміну №911 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» було опубліковано 7 листопада 2018.

Дана Постанова розширяє коло осіб, при купівлі у яких сертифікованого та базового насіння можна отримати компенсацію від держави, передбачених першим абзацом 5 пункту Постанови № 106 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств".

Надається також оновлений перелік документів, необхідних для отримання дотації, при купівлі насіння у посередників. Це оригінали документів на якість насіння, визначені ДСТУ 4138-2002 «Насіння сільськогосподарських культур»:

 

  • атестат на насіння - на базове насіння;
  • свідоцтво на насіння - на сертифіковане насіння;
  • свідоцтво на гібридне насіння - на насіння першого покоління гібридів.

 

Окрім того, збільшено максимальну суму дотацій на одне господарство з 30 тисяч гривень до 60 тисяч гривень, без урахування сум податку на додану вартість.

Також було знято обмеження щодо розміру земельної ділянки фермерського господарства та збільшено розмір чистого прибутку з 15 мільйонів гривень до 20 мільйонів гривень за останній рік.

Відео