Новини

Візит посадовців у Теофіпольський район

20 липня 2018 року перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Олег Омелянюк відвідали з робочим візитом господарства Теофіпольського району.

В ході робочої поїздки посадовці відвідали господарства, зокрема ФГ «Кунчанське» керівник – Пицюк В.В., ТФ ПрАТ «Зернопродукт МХП» - виконавчий директор – герой України – Петринюк В.А.

Керівники області ознайомилися із станом посівів та проведенням жнив у цих господарствах. Визначилися із тим, що погодні умови, які склалися на даний час, а саме сильні зливи та пориви вітру погіршують якість урожаю, зокрема, знижують класність зерна та  підвищують його вологість.

Також посадовці відвідали ТОВ «Святець», котре зарекомендувало себе лише з позитивного боку. За ініціативи даного агроформування у с. Святець було розпочато будівництво сучасної потужної зерносушарки «Цукат» для сушіння та сортування зерна загальною потужністю 25 тис. тонн.

На відкритті зерносушарки «Цукат» посадовці зазначили, що ТОВ «Святець» стабільно демонструє одні з найбільш динамічних темпів розвитку сільського господарства.

Відкриття потужної зерносушарки – це інвестиції не лише у аграрну галузь, це – інвестиції в село, бо мова йде про покращення сільськогосподарського сектору, нові робочі місця для місцевих мешканців, надходження до бюджету, розвиток підвідомчої території.

Учасники заходу оглянули територію господарства та ознайомилися із передовими технологіями вирощування сільськогосподарських культур.

Керівник товариства «Святець», голова обласної асоціації сільськогосподарських підприємств Василь Мастій продемонстрував сучасну техніку для збирання зернових культур.

Відео