Новини

З початком жнив потужно розпочала роботу філія ПАТ ДПЗКУ "Богданівецький КХП"

З початком жнив розпочата потужна робота підприємств по заготівлі, зберіганні та переробці зерна. Сьогодні директор Департаменту Олег Омелянюк разом із заступником директора Департаменту Вадимом Конончуком та начальником Хмельницького РВ ПАТ ДПЗКУ Андрієм Янчуком з робочою поїздкою відвідали філію ПАТ ДПЗКУ «Богданівське КХП», яке знаходиться в селищі Богданівці Хмельницького району.

Директор філії ПАТ ДПЗКУ «Богданівський КХП» Ігор Артьомов ознайомив керівництво з роботою підприємства

.

Філія «Богданівецький комбінат хлібопродуктів» одне з найпотужніших підприємств за складськими місткостями, сушильними, залізничними та розвантажувальними можливостями на Хмельниччині, яке спеціалізується на прийманні, зберіганні, сушінні, очищенні, відвантажені зерна та переробці його на борошно. Загальна робоча зернова місткість елеватора філії складає 90 тис. тонн. Основні культури зберігання: пшениця, кукурудза, ячмінь, ріпак, соняшник, соя.

Потужності філії з приймання/відвантаження зерна становить:

  • приймання з залізничного транспорту – 1000 т/добу;
  • приймання з автомобільного транспорту – 1600 т/добу;
  • відвантаження на залізничний транспорт – 1000 т/добу;
  • відвантаження на автотранспорт – 500 т/добу.

Окрім зберігання, підприємство займається переробкою зерна на борошно. Виробничі потужності млина становлять 27 тис. тонн на рік. На сьогодні підприємство переробляє за добу 120 тонн пшеничного помолу та 45 тонн житнього. Серед клієнтів філії такі великі підприємства України як ТОВ «ТД «ХмельницькХліб», ПАТ «КонцернХлібпром» та ПАТ «Ізяславський Хлібзавод».

Багато уваги на філії приділяють постійному оновленню та модернізації обладнання. Так, цього року встановили нову аспіраційну систему елеватора, модернізували млинарське обладнання, провели ремонтні роботи складу ГММ. Найближчим часом планується провести ремонтні роботи під'їзних залізничних шляхів, встановити новий гранулятор на млині, додаткову точку завантаження на вагони, що згодом дасть можливість грузити по дві культури одночасно. Все це суттєво зменшить виробничі витрати, збільшить якість продукції, що випускається та відкриє нові можливості для виходу на експортні ринки.

В завершення зустрічі директор Департаменту Олег Омелянюк побажав керівнику філії ПАТ ДПЗКУ «Богданівський КХП» гарної і плідної співпраці з підприємствами, які дають свою сировину на зберігання та переробку, надійних партнерів та постійного розвитку у напрямку своєї діяльності.

Відео