Новини

" В нових умовах господарювання ми повинні прислухатися до науки"- О.Омелянюк на Всеукраїнській науково-практичній конференції "День поля-2018"

22 червня 2018 року директор Департаменту Олег Омелянюк прийняв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції "День поля – 2018", який проводила Хмельницька державна сільськогосподарська дослідна станція інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.

"Головна мета сільськогосподарської науки і виробництва на сучасному етапі – створити основу продовольчої безпеки країни, забезпечити стабільний розвиток вітчизняного агропромислового комплексу. Для цього необхідний збалансований і стабільний розвиток усіх галузей сільського господарства. Хмельницьким ДСГДС ІКСГП НААН разом із Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів для потреб регіону розроблено цілий ряд науково-практичних рекомендацій, основу яких склали результати багаторічних досліджень," – зауважив у вітальному слові Олег Омелянюк.

У рамках заходу учасники та запрошенні ознайомилися з експозиціями вітчизняних і зарубіжних компаній (насіння, засоби захисту, мінеральні добрива, стимулятори росту, тощо), провели огляд демонстраційних полів. На сьогоднішній день дослідна станція має можливість забезпечити потребу агроформувань різних форм власності та інших регіонів у високоякісному насінні зернових, зернобобових, олійних, круп’яних культур, картоплі та багаторічних трав нових сортів вітчизняної селекції. Науковий потенціал установи має можливість вирішувати актуальні проблеми сільськогосподарського виробництва.

 

     

Відео