Новини

Відбулося засідання колегії за підсумками роботи агропромислового комплексу за 9 місяців 2017 року

1 листопада 2017 року в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулося засідання колегії по підсумках роботи агропромислового комплексу області за дев’ять місяців 2017 року.

Розпочав колегію директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк, який сказав, що агроформування області практично завершують осінній комплекс робіт. Згідно оперативного зведення станом на 30 жовтня намолочено 2,4 млн. тонн зерна, при середній урожайності 58,6 ц/га. І за рівнем урожайності Хмельниччина зберігає лідерство в державі. Крім того, Олегом Омелянюком був проаналізований державний моніторинг сільськогосподарських робіт.

Про стан оплати праці, виробництво валової продукції за 9 місяців 2017 року та виконання Програми розвитку АПК Хмельницької області за 2017-2021 роки за напрямком «Часткова компенсація придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання» розповіла начальник відділу економічного аналізу, прогнозування, розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Галина Стаднійчук. За вересень поточного року середня заробітна плата одного штатного працівника сільського господарства (основного кола звітності) становила 6152 грн., що на 49% перевищує аналогічний показник минулого року.

Розпочався прийом документів від фізичних осіб на часткову компенсацію за придбані доїльні апарати та від обслуговуючих кооперативів за холодильне та лабораторне обладнання по Програмі розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2017-2021 роки за напрямом «Часткова компенсація придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання (включаючи приватний сектор)». Станом на 01 листопада поточного року по вищезазначеній програмі подали документи 127 фізичних осіб  та два  сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи.

Про підсумки проведення комплексу осінньо-польових робіт доповіла Ванда Сердюк начальник відділу організації виробництва продукції рослинництва і земельних відносин Департаменту. Агроформування області практично завершують осінній комплекс робіт. На третині площ зібрана кукурудза на зерно, яка дала змогу отримати з кожного гектара близько 79 центнерів, що на 9 центнерів більше минулого року.

Цукрові буряки зібрані на площі 28 тис. га,  що становить 74 % до загальної площі збирання та отримано вал понад 1,4 млн. тонн при середній урожайності 514 ц/га. Рівень урожайності цукристих на 75 центнерів вищий за минулорічний.

Крім того, Ванда Сердюк проінформувала присутніх щодо виплати орендної плати за оренду земельних паїв.

Було розглянуте питання щодо дотримання законодавства з охорони праці, попередження виникненню виробничого травматизму та попередження виникненню пожеж.

Начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності  Департаменту Марина Бевзюк  розповіла про стан фінансування з державного бюджету за 10 місяців поточного року.

Заступник начальника відділу організації виробництва продукції тваринництва, переробної та харчової промисловості Іван Одземок розповів, що область в державі займає перше місце по виробництву молока у всіх категоріях господарств, вироблено 473,0 тис. тонн, що на 7,3 тис. тонн більше ніж у минулому році. В сільськогосподарських підприємствах обсяг виробництва м’яса  перевищує його реалізацію на 16 %, що вказує на позитивну динаміку розвитку тваринництва.

Представник Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області ознайомив присутніх щодо захворюваності сільськогосподарських тварин та розповів про епізоотичну ситуацію в області.

Лариса Гула начальник відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків дала рекомендації щодо боротьби  з мишоподібними шкідниками у осінній період.

Начальник відділу ринку та оцінки землі Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Ірина Домінас розповіла про організацію проведення аукціонів.

    

В  заключному слові директор Департаменту Олег Омелянюк висловив побажання щоб річні показники розвитку галузі сільського господарства були вищі за наявні.

  

Відео