Новини

Увага! 1 квітня розпочнеться «сезон тиші»

У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Такі заходи пов’язані з тим, що присутність людей та проведення робіт у місцях, де живуть дикі тварини, створює «фактор турбування», який викликає у тварин стан постійної напруженості, порушує добовий ритм їх життєдіяльності.

Законом України «Про тваринний світ» визначено, що підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов'язані забезпечувати  охорону середовища  існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

Згідно зі ст. 87 КУпАП порушення цих вимог тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти, а на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відео