Новини

21 березня - Міжнародний день лісів

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу. Дану традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства в 1971 році, а у 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу.

Це ще одна нагода привернути увагу суспільства до важливих екологічних проблем світового рівня та нагадати людству про справжні цінності. 

Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні на одному з перших місць в ряді найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу.

Міжнародний день лісу святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань. 

Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг отриманих з лісу; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Важливо зазначити, що ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах.

Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації закликає дбайливо ставитись до лісу, адже тільки так можна збагатити планету чистим і свіжим повітрям, та покращити екологічну ситуацію краю, зберегти здоров’я собі і майбутнім поколінням. Берегти природу – завдання кожного!

Відео