Підсумки роботи харчової та переробної промисловості

За 2018 рік індекс виробництва промислової продукції харчової та переробної промисловості склав 92,6%.

За звітний період вироблено 215,4 тис. тонн цукру білого кристалічного, що на 47 тис. тонн менше ніж торік, виробництва м’яса птиці охолодженого склало 5,4 тис. тонн, масла вершкового 10,8 тис. тонн, твердих та плавлених сирів – 3,6 тис. тонн, борошна – 106,7 тис. тонн, молока рідкого обробленого – 11,6 тис. тонн, олії соєвої нерафінованої – 3,3 тис. тонн.

Зросло виробництво ковбасних виробів на 3,4%,  свинини на 4,7%, курятини свіжої чи охолодженої на 6,4%, масла вершкового на 9,2%, борошна на 6,5%, води мінеральної негазованої на 10,6%, газованої на 26,8% та пива солодового майже на 3%.

У сезоні переробки цукрових буряків 2018 року працювало 5 цукрових заводів, перероблено 1,5 млн. тонн цукросировини.

У 2018 році експортовано 363,5 тонн молока сухого та згущеного, 248,3 тонн сирів твердих, 326,2 тонн масла, 140 тонн казеїну технічного, 23,6 тис. тонн шротів, 565,3 тонн олії соняшникової, нерафінованої, 10 тис. тонн ячмінного солоду.

Працюють над оновленням виробництва та розширенням асортименту продукції на ПрАТ «Деражнянський молочний завод», ПП «Дживальдіс» м. Кам’янець-Подільський, ТОВ «Віньковецькийсирзавод», ТОВ «Домашній хліб», ТМ «Мамин хліб» м. Красилів, ТОВ «Волочиськагробізнес», ТОВ «Верест» м. Дунаївці, ПП «Рикун», ТОВ «Проскурів-Агро» м. Хмельницький, ДП ПАТ ««Оболонь» Красилівське» м. Красилів.

В області на 65 підприємствах харчової і переробної промисловості впроваджено та сертифіковано міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог стандартів ІSO серії 9000, ІSO серії 14000, ІSO серії 22000, міжнародна система НАССР.